Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2009 20:50 - УСЕЩАНЕ ЗА ТЯЛО
Автор: nrithya Категория: Технологии   
Прочетен: 2943 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 02.04.2011 20:17


Истинският танц, когато го позволим да се случи, е проста и изключително мощна медитация.
По време на танца можем да се свързваме с творческия потенциал на своето тяло. Позволявайки на естествените му движения да се разгърнат и да ни доведат до тишина и неподвижност, ние се докосваме в себе си до място, което наричаме      “у дома” или “ничие пространство”. Откриването, че тялото ни е наш приятел, възвръща изначалното ни доверие и релаксацията се превръща в преживяване на любов, а животът ни - в танц. Свързвайки се със своите уникални качества, можем да изследваме нови начини да ги комуникираме и споделяме.

УСЕЩАНЕ ЗА ТЯЛО e групова медитация в движение. Ключовият момент в нея е движението. Движението е жизнено важно за тялото. Ако тялото не се движи, то боледува. Боледува и душата. Ако нещо се случва с душата, то се отразява върху тялото, като и обратното. Често когато душата боледува, тялото престава да се движи.

С помощта на специално подбрана музика, под формата на танц и малко напътствия, участниците изследват своите реакции, разкривайки моделите си на поведение. В този метод осъзнаването идва от тялото. Човек се учи да се вслушва в съветите на тялото си. Тялото никога не лъже и се изразява по един безкомпромисно ясен начин.

 Подготовка:

Не се изисква специална подготовка или умения. Всеки подвижен човек може да се включи.

Необходимо е удобно облекло, т.е. такова, което позволява свобода на движение и охлаждане на тялото при загряване. Съществува голяма вероятност за изпотяване.

По желание човек може да си носи допълнителни топли чорапи или чисти обувки.

Добре е между последното хранене и практиката да има 1-2 часа.

 Терапевт: Димо

Роден през 1975 г. През 1997 година завършва геодезия в УАСГ. В търсене на хармония  минава през кратко обучение по хомеопатия, курсове по йога, лечение с прана. През 2005 година за първи път се среща със света на Ошо, като участва в семинар „Семейни констелации”. Силата на изживяванията в тази терапия отваря нова страница в живота му. В търсене на своя път участва в множество Ошо терапии, включително обучение по методите „Семейни констелации” и „Шаманско лечение”. През 2009 година завършва дву-годишно обучение по метода „Ошо ребалансинг” с което открива своето призвание.

http://www.dimo.bg/

 

 

 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nrithya
Категория: Изкуство
Прочетен: 175054
Постинги: 27
Коментари: 56
Гласове: 712
Архив