Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2012 17:04 - Как да продавам книги - собствен бизнес
Автор: sibillav Категория: Бизнес   
Прочетен: 10406 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 12.04.2012 09:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageДа имаш собствена книжарница у дома е забавно,доходоносно и идеален шанс за хора,които искат да започнат ниско рисков бизнес от вкъщи.Като за начало може да започнете почасово,за да избегнете високите наеми за помещение и в същото време да продавате изполвани книги,музикални компактидискове  и образователни филмчета навсякъде по света.

 

Броя на книги ,които е необходим да набавите ,за да започнете собствена домашна книжарница зависи от това колко бързо искате да се развиете в тази област.Може да започнете с 100 книги например -вероятно ще продадете 10-15% от тях през първия месец,така че ако искате да продавате повече и да развиете бизнеса скоростно набавете 1000 или повече книги преди да започнете.Не се страхувайте да започнете с книги ,които притежавате,но се оглеждайте за хора които продават стари  книги на ниска цена,за да попълните собствения си лист.

 

КАК ДА СПОНСОРИРАМЕ ДОМАШНА КНИЖАРНИЦА

Началото евентуално ще  е трудно в повечето случаи.Две трети от хората започващи този бизнес се ориентират към кредитни карти,спестовни сметки или заем от богат чичо в семейството.Банкови заеми в случая са почти нечувано решение.

 

Един съвет за набиране на пари: продайте нещо ,което не ви е нужно вече-стара мебел,която се пречка из къщи, дрехи които не носите и всияко друго което прецените.

 

Не са ви необходими много пари за да започнете.

 

Ако започвате в затруднено положение,препоръчвам ви да започнете с каквото разполагате.Пуснете лист с това което вече притежавате в Амазон (ибей) и вижте кое се търси и продава и кое не.

 

Няма да забогатеете, но ще получите ценен опит за тактиките в този вид бизнес.Тогава вече можете да вложите в още изполвани книги,които да добавите в своя интентар.

 

Започването на продажба е лесно.Просто отидете на страницата на Амазон (ибей),регистрирайте се с бизнес акаунт.Всичко отнема няколко минути.

 

ЗАПАСЕТЕ СЕ СЪС СТОКА, КОЯТО СЕ ПРОДАВА

Следваща стъпка:поставете си цел.Например поставете си за цел да отделите по два часа всеки уикенд през следващите три месеца,в които да обикаляте и намерите поне 25 книги втора ръка,като заплатите за тях не повече от 1-2 лева за всяка.За четири месеца ще сте събрали около 300 книги на изгодна цена.

 

Съвет:използвайте интернет от мобилния си телефон ,за да следите книги които се продават в Амазон.

 

Понякога ставтат и грешки.Ако купите книги, които не се продават,занесете ги в някой магазин за книги втора употреба и попитайте собственика дали иска да направите размяна.

 

Друга цел:захванете се сериозно с работа.Поставете си дневна цел.Всеки ден отделяйте по малко време да проверявате акаунта си,отогваряйте на съобщения,обновявайте листа си.

 

Моето мото е - "Не можем да направим всичко наведнъж,но можем да направим  едно нещо изведнъж!". Направете едно нещо. На другия ден друго, на следващия ден друго. Определяйте си  часове за работа за собствения си бизнес ще се учудите колко много може да се постигне.

 

КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕМ?

Като за начало започнете с това с което разполагате. Пуснете си обява за изкупуване на стари книги и напишете темите които най-многог ви интересуват. Не се изнедавайте ,когато хората ви обявят висока цена за книгите си.Просто им кажете, че плащате фиксирана цена,например 50 книги за 25 лева. Уверете се ,че тези книги струват поне 500 лева, ако  са продадени в Амазон,защото все пак не всички от тях ще се продават.

 

Концентрирайте се в купуването на книги с мека корица,които не са в жанра на фантастиката. Този вид книги се продават добре  в почти всички условия. Ако продавте книги в определена сфера като например архитектура, история, НЛО се постарайте често да обновявате заглавията си.Рекламирайте в пресата.Изполвайте Facebook ,Twitter ,за да рекламирате ,това става чрез натискането на един бутон в сайта ви в Амазон.

 

Не се изкушавайте да продавате колекционерски книги,защото трябва първо да докажете, че сте експерт. На този етап тази опция е затворена за вас.Поне докате не представите някакъв сертификат.

 

Шест прости правила, които да имаме в предвид:

 

1.Запознайте се с терминологията.

 

2.Набавете си приличен брой заглавия.Коокото повече толкова по-добре.Купувачите не чакат докато вие намерите заглавието от което с еинтересуват,те просто купуат от конкуренцията.

 

3.Описвайте книгите пълно и акуратно,като описвате всеки дефект на книгата.Не се страхувайте да категоризирате книгата в по-долното ниво например ако имате книга в" много добро" състояние я запишете ""добро"ссъстояние.По този начин ще очаровате средния купувач и в същотот време ще задоволите очкванията на по-капризни купувачи.

 

4.Напишете си домашното.Когато описвате книга и пишете че е първо издание ,добре проучете дали това наистина е така.Не подвеждайте клиентите си.ако не сте сигурен кое издание е по-добре не пишете нищо.

 

5.Научете как издателите кодират библиографичните описания нанкнигите.Те са от значение за колекционерите -авторско право,номер на изданието,издателя,ISBN (10 цифров идентификационне номер ) и още.

 

6.Научете се къде да търсите хубави книги и кка да се пазарите за цената им.

Това са суветите ,които ще ви помогнат да реализирате максимални печалби.
Източник:ho-www-me.blogspot.com/2012/04/blog-post_2576.html

 

 



Тагове:   как,   бизнес,   собствен,   продавам,   книги,


Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sibillav
Категория: Рецепти
Прочетен: 798852
Постинги: 237
Коментари: 206
Гласове: 463
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930